5/14

 • pääsivu
 • sisällys
 •  
   

  Jäsenedut.fi Akavalaisten liittojen jäsenedut yhdeltä luukulta

  Ammattiliiton jäsenyys ei ole vain työelämän turvaa, tapaturmavakuutuksia ja satunnaisia lehtitilausetuja. Akavalaisten ammattiliittojen jäsenille on tarjolla monipuolinen etusivusto Jäsenedut.fi, jonne on koottu kiinnostavia tarjouksia autonrenkaista matkailuun ja harrastusvälineistä hyvinvointiin yli 140 yritykseltä. Ruokaakin sivuston käyttäjät voivat tilata kotiovelle asti. Osa eduista on paikkakuntakohtaisia, osa valtakunnallisia.

  Perinteisten ammattiliiton jäsenetujen, kuten lehtitilausten sekä polttoaine- ja vakuutusalennusten rinnalle etsitään ja löydetään koko ajan uusia etuja. Kun edut neuvotellaan keskitetysti 35 akavalaiselle liitolle, tarjolla olevat palvelut ja tarjoukset ovat käyttäjilleen edullisempia kuin jos jokainen ammattiliitto olisi neuvotellut edut yksinään.

  Ammattiliitot voivat keskittyä hoitamaan työsuhteeseen liittyviä asioita, pitämään huolta jäsentensä työehdoista ja antamaan tähän liittyvää neuvontaa, yhteyspäällikkö Marja-Liisa Häkli Jäsenedut-palvelua ylläpitävästä InMind Mediasta sanoo.

  Tällä hetkellä palveluun on rekisteröitynyt noin 50 000 akavalaista. Määrää on varaa kasvattaa, sillä akavalaisia on lähes 590 000. Jäsenedut-palvelun piirissä ovat kaikki akavalaisten liittojen jäsenet opiskelijoita ja eläkeläisiä sekä heidän perheenjäseniään myöten. Edut ovat jokaiselle samat joitain vakuutuksia lukuun ottamatta.

  Jäsenedut-palvelu pyörii mainosrahoituksella. Sen ylläpitoon ei käytetä senttiäkään jäsenmaksuja. Tämä on siis ylimääräinen jäsenetu, jota jokaisen jäsenen kannattaa hyödyntää. Mitä enemmän palvelua käytetään sitä enemmän sinne saadaan myös uusia entistä parempia tarjouksia.

  Palvelun käyttäjät ovat siihen tyytyväisiä: 83 prosenttia suosittelisi sitä ystävilleen.

  Kilpailukykyinen tarjous

  Jokainen Jäsenedut-palvelun tarjous on räätälöity akavalaisten liittojen jäsenille. Sitä ei kuitenkaan voida taata, etteikö palvelussa mukana oleva yritys tarjoaisi vastaavaa etua myös muille asiakkailleen.

  Palvelu tai tuote on taatusti normaalihintaa edullisempi, mutta hintoja kannattaa aina vertailla, Marja-Liisa Häkli sanoo.

  Hän kehottaa tutkimaan tarjoukset tarkkaan, sillä pieneltäkin näyttävä alennusprosentti voi lopulta tuottaa ison edun. Suosituimpia jäsenetuja ovat olleet etenkin matkailuun ja autoiluun liittyvät palvelut.

  Erityyppiset hotelli- ja loma-asumistarjoukset kiinnostavat selvästi jäseniä. Toinen suuri ryhmä ovat autoiluun liittyvät edut rengastarjouksista autonvuokraukseen ja katsastuksiin. Myös sähkösopimuksia on hankittu palvelussa paljon. Vaateostoksille pääsee ja ruokaakin voi tilata, Häkli sanoo.

  Uusia etuja tulee palvelun piiriin kuukausittain. Etenkin liikuntaan liittyviä palveluja toivottaisiin lisää.

  Rekisteröityminen kannattaa

  Jäsenedut.fi on suljettu palvelu, jonka tarjouksia voivat hyödyntää vain akavalaisten ammattiliittojen jäsenet sekä heidän perheenjäsenensä. Sen vuoksi palveluun on rekisteröidyttävä ja luotava käyttäjätunnus salasanoineen.

  Rekisteröityminen hoituu oman ammattiliiton jäsennumerolla. Nettiostamisen lisäksi osa tarjouksista on ostettavissa suoraan palvelun tuottajalta. Silloin ostosta tehdessä tarvitsee mukaansa jäsenkortin.

  Palvelun käyttöä ja tarjousten tutkimista sivustolla helpottaa se, jos sisäänkirjautuessaan laittaa ruksin Muista minut -laatikkoon. Näin toimimalla palveluun ei enää tarvitse erikseen kirjautua. Tällä hetkellä Jäsenedut-palvelun käyttö ei vielä onnistu mobiilisti, mutta sitäkin työstetään.

  Kuluneen kesän aikana on järjestetty jäsenkysely, kartoitetaan käyttäjien kokemuksia ja pyydetään parannusehdotuksia sekä toiveita palvelun kehittämiseksi.

  Haluamme palautetta siitä, miten palvelua pitäisi kehittää, jotta se palvelisi entistä paremmin. Tavoitteena on, että palvelun käyttö helpottuisi entisestään ja valikoima laajenisi. Palautetta otetaan edelleen vastaan. Meille on tärkeää, että Jäsenedut on jäsentensä näköinen, Marja-Liisa Häkli sanoo.


  Näin pääset käyttämään Jäsenedut-palvelua

  Rekisteröidy palvelun käyttäjäksi jäsennumerollasi osoitteessa www.jäsenedut.fi.

  Palveluun kirjaudutaan sisään rekisteröinnin yhteydessä luoduilla käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Klikkaamalla Muista minut -kohtaa, pääsee jatkossa tutkimaan tarjouksia ilman erillistä kirjautumista.

  Uusista tarjouksista saa tietoa kuukausittain lähetettävästä uutiskirjeensä sekä Jäsenedut-sivustolta.

  Ostaminen tapahtuu palveluntarjoajasta ja edusta riippuen verkossa tai perinteisesti myymälässä. Tunnistautuminen liikkeissä tapahtuu oman liiton jäsenkortilla, jossa on Jäsenedut.fi / Akavan logo.

  teksti Leena Filpus


  • Painetussa lehdessä sivu 40