5/15

 • pääsivu
 • sisällys
 • Miia Ijäs

  Eurodocin hallitukseen ensimmäistä kertaa suomalaisedustaja

  Tieteentekijöiden liiton Nuorten tutkijoiden työryhmän jäsen Miia Ijäs on valittu kautta aikain ensimmäisenä suomalaisena Euroopan nuorten tutkijoiden järjestön Eurodocin hallitukseen.

  Tampereen yliopistossa historiantutkijana toimiva Ijäs valittiin Eurodocin seitsenhenkisen hallituksen sihteeriksi järjestön vuosikokouksessa Romanian Cluj-Napocassa huhtikuun lopussa. Hallituksen jäsenenä Ijäs työskentelee Eurodocin keskeisten tavoitteiden puolesta, joihin kuuluvat erityisesti nuorten tutkijoiden tunnustaminen ammattilaisiksi, hyvät työskentelyolosuhteet kaikissa tutkijauran vaiheissa sekä sukupuolten välinen tasa-arvo.

  — Nykyinen talouden taantuma on leikannut tutkimusrahoitusta ja vaikuttaa siten myös nuorempiin tutkijoihin kaikkialla Euroopassa. Kuitenkin myös tänä aikana tulisi muistaa, että riittävä ja tarpeeksi pitkäkestoinen rahoitus mahdollistaa sen, että tutkija voi keskittyä kunnolla tutkimustyöhönsä. Tästä hyötyvät lopulta sekä tutkijat, yliopistot että muut rahoittajat: väitöskirjat valmistuvat ajoissa ja tutkijat etenevät urallaan, Ijäs toteaa.

  • Painetussa lehdessä sivu 14