5/15

 • pääsivu
 • sisällys
 •  
   
   

  Rakennemuutokset vievät yt-neuvotteluihin

  Itä-Suomen yliopiston luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan biologian laitoksen, fysiikan ja matematiikan laitoksen, tietojenkäsittelytieteen laitoksen, ympäristötieteen laitoksen ja Mekrijärven tutkimusaseman henkilöstö on saanut muutama päivä sitten tietää työpaikkojensa kohtalosta. Henkilöstölle pidettiin tiedotustilaisuus 3. kesäkuuta. Yhteistoimintaneuvottelut päättyivät 18. toukokuuta.

  Yt-neuvottelujen pääasiallisena syynä oli koulutusrakenteiden muutos. Unifin luonnontieteen alan rakenteellisen kehittämisen raportissa esitettiin supistuksia Itä-Suomen yliopiston luonnon- ja ympäristötieteisiin.

  Yhteistoimintaneuvottelujen piirissä oli noin 350 työntekijää, joista noin 190 työskentelee Joensuun kampuksella, noin 150 Kuopion kampuksella ja kuusi Mekrijärven tutkimusasemalla. Jo toukokuun lopussa ennakoitiin, että irtisanomiset tulevat kohdistumaan myös opetus- ja tutkimushenkilöstöön.

  Myös Vaasan yliopistossa on käyty yt-neuvotteluja. Neuvottelujen aloittamisen perusteeksi sanotaan Unifin rakennehankkeen vieraiden kielten -raportin esitykset saksan kielen asemasta. Eli Vaasassa yt:t koskevat filosofisen tiedekunnan saksan oppiaineen henkilökuntaa sekä myös tiedekunnan puitteissa toimivan Kielipalvelun saksan opettajia. Kaikkiaan siis 13 henkilöä. Henkilömäärää täsmennettiin toukokuun lopussa pidetyssä kokouksessa.

  • Painetussa lehdessä sivu 14