5/11

  • pääsivu
  • sisällys
  • Sture Fjäderiä pidettiin vahvimpana ehdokkaana jo ennen vaalia, koska hänellä oli suurimman jäsenliiton OAJ:n kannatus.

     

    Sture Fjäder haluaa osallistavampaa Akavaa

    Akavan puheenjohtajavaali ratkesi Fjäderin eduksi jo ensimmäisellä kierroksella.

    Akavan puheenjohtajaksi kaudelle 2011—2015 valittu Sture Fjäder haluaa pitää yksityisen ja julkisen sektorin yhteistyön sujuvana. Sektorien väliin ei saa tulla mitään juopaa. Fjäder valittiin Akavan johtoon Suomen Ekonomiliiton neuvottelujohtajan tehtävistä, mutta hänellä on järjestökokemusta myös julkisen sektorin puolelta

    — Toimiva ja tehokas julkinen sektori on ollut perinteisesti Suomen kilpailuvaltteja kansainvälisestikin. Akavan puheenjohtajana teen työtä, jotta näin tulee olemaan jatkossakin. Julkisen sektorin toimivuuden tulee perustua talouden kasvuun, tuottavuuden lisääntymiseen taloudessa yleisesti ja tarvittaviin resursseihin, Fjäder kertoo.

    Fjäder oli puheenjohtajakisan ennakkosuosikki. Useat isot akavalaiset liitot asettuivat Fjäderin taakse jo puheenjohtajakilpailun alettua. Muut ehdokkaat puheenjohtajan tehtävään olivat toiminnanjohtaja Salla Luomanmäki Akavan Erityisaloista, toiminnanjohtaja Heikki Kauppi Tekniikan Akateemisten Liitosta. Akavan edunvalvontajohtaja Minna Helle jättäytyi kisasta päivää ennen liittokokousta.

    Puheenjohtajavaali ratkesi ensimmäisessä äänestyksessä Fjäder saadessa yli puolet annetuista äänistä (421). Heikki Kauppi sai 189, Heikki Pälve 135 ja Salla Luomanmäki 47 ääntä.

    Sture Fjäder, 53, on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja valtiotieteiden kandidaatti. Hän haluaa tehdä Akavasta nykyistä merkittävämmän yhteiskuntapoliittisen vaikuttajan ja keskustelijan.

    — Aktiivisuus ja aloitteellisuus suhteessa puolueisiin, yhteiskunnallisiin toimijoihin ja sidosryhmiin ovat avainasioita uuden ajan Akavassa, Fjäder toteaa.

    Liittokokouspuheessaan hän halusi osallistavampaa Akavaa. Akavan painoarvo tulee niin sen aktiivisesta kasvusta kuin siitä tosiasiasta, että akavalaiset toimivat laajasti yhteiskunnan eri sektoreilla asiantuntija-, esimies- ja johtotehtävissä. Näiden faktojen tulee Fjäderin mukaan näkyä entistä enemmän myös vaikuttamistyössä.

    Kirsti Sintonen

    • Artikkeli löytyy painetun lehden sivulta 6