4/12

 • pääsivu
 • sisällys
 •  
   

  Julkaisufoorumin luokituksista lisäpalkkioita

  Jotkut yliopistot ovat ryhtyneet maksamaan henkilöstölle lisäpalkkioita Julkaisufoorumin laatuluokituksen tasojen 2 ja 3 mukaisista julkaisuista.

  Esimerkiksi Vaasan yliopisto maksaa tänä vuonna tason 2 julkaisusta 2 500 euroa ja tason 3 julkaisusta 4 000 euroa. Tasolla 2 olevan kustantajan julkaisemasta monografiasta maksetaan 4 000 euroa. Yhteisjulkaisujen osalta palkkio jaetaan tekijöiden yhdessä ilmoittamalla tavalla kullekin julkaisun kirjoittajalle. Palkkion saajan tulee olla Vaasan yliopiston palveluksessa julkaisuhetkellä. Sellainen voidaan maksaa myös apurahansaajalle tai emeritukselle, jos hänellä on sopimus Vaasan yliopiston kanssa julkaisuhetkellä.

  Vaasan yliopiston rehtori teki asiasta päätöksen maaliskuussa. Palkkioiden määrä vahvistetaan vuosittain. Myös Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa maksetaan kannustepalkkioita ja stipendejä julkaisufoorumin laatuluokkien perusteella. Tohtorikoulutettava saa 500 euron stipendin ensimmäisestä korkeakoulun määrittelemässä julkaisufoorumissa julkaistusta, väitöskirjaan sisältyvästä artikkelista tai taiteellisesta työstä, jossa tohtorikoulutettava on yksi päätekijöistä.

  Muutenkin Aallossa palkitaan huippujulkaisuista. Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun tukisäätiö myöntää talon tutkijoille 2 000 euron tunnustuspalkinnon artikkelista, joka on julkaistu lehdessä, jonka virallinen impact factor on vähintään 1.5 artikkelin lähettämis- ja julkaisuhetkellä. 4 000 euroa on mahdollisuus saada artikkelista, joka on julkaistu tai hyväksytty julkaistavaksi Financial Times 45 -listan mukaisessa lehdessä.

  • Artikkeli löytyy painetun lehden sivulta 27