4/12

 • pääsivu
 • sisällys
 •  
   

  Uusia julkaisukanavia voi ehdottaa 31.5. saakka

  Julkaisufoorumin toiminta on jatkunut kevään aikana niin, että humanististen- ja yhteiskuntatieteiden paneelit arvioivat tasolle 2 lisättäviä suomen- ja ruotsinkielisiä sekä muun kuin englanninkielisiä lehtiä ja sarjoja. Lisäksi tieteellisiltä seuroilta on pyydetty ehdotuksia päätieteenalojen edustajiksi Julkaisufoorumin uuteen ohjausryhmään, jonka Tieteellisten seurain valtuuskunnan hallitus nimittää 8.5. vuosiksi 20122014.

  Julkaisufoorumin päivityssuunnitelman mukaan luokitukseen lisätään uusia julkaisukanavia vuosittain, ja tasoluokitukset arvioidaan uudelleen kolmen vuoden välein. Luokitusta täydennetään ensimmäisen kerran syksyllä 2012, jolloin paneelit arvioivat tasolle 1 lisättäviä julkaisukanavia. Tieteellisiä lehtiä, julkaisusarjoja ja kirjakustantajia, joilla ei vielä ole tasoluokitusta, voi ehdottaa tähän arviointiin Julkaisufoorumin ehdotussivulla olevalla sähköisellä lomakkeella 31. toukokuuta 2012 asti:

  Julkaisufoorumi-luokituksen mahdollinen käyttö tutkimuksen arvioinnissa on puhuttanut tiedeyhteisöä. Julkaisufoorumin verkkosivuilla on ladattavissa Julkaisufoorumi-luokituksen käyttöohje, jossa esitellään tasoluokittelun kriteerit sekä luokituksen hyviä ja huonoja käyttötapoja:

  Erityisesti olisi huomattava, ettei Julkaisufoorumi- luokitusta tule käyttää tieteenalojen väliseen vertailuun tai yksittäisten tutkijoiden arviointiin.

  Janne Pölönen
  Projektisihteeri
  Julkaisufoorumi, Tieteellisten seurain valtuuskunta

  • Artikkeli löytyy painetun lehden sivulta 27