3/15

 • pääsivu
 • sisällys
 •  
   
   

  Itä-Suomen yliopisto aloitti taas yt-neuvottelut

  Itä-Suomen yliopiston hallitus päätti yhteistoimintaneuvottelujen aloittamisesta 23. maaliskuuta. Väen vähentämiseen tähtäävät yt-neuvottelut koskevat biologian, fysiikan ja matematiikan, tietojenkäsittelytieteen ja ympäristötieteen laitosten sekä Mekrijärven tutkimusasema henkilöstöä. Alustavan arvion mukaan mahdolliset irtisanomiset, osa-aikaistamiset tai lomautukset koskevat noin 65 henkilöä. Yhteistoimintaneuvottelujen piirissä on 350 työntekijää.

  Nyt meneillään olevat yt-neuvottelut ovat kuudennet Itä-Suomen yliopiston viiden toimintavuoden aikana. Pääluottamusmiehet ottivat tyrmistyneinä vastaan tiedon yliopiston hallituksen päätöksestä.

  Itä-Suomen yliopisto on tehnyt kaikkina toimintavuosinaan merkittävästi voittoa, ja myös vuoden 2014 tulos oli 3 miljoonaa voitollinen. Samaan aikaan yliopiston henkilöstömäärää on vähennetty dramaattisesti. Vuoden 2009 loppuun verrattuna Itä-Suomen yliopiston palveluksessa oli vuoden 2014 lopussa yli 400 henkilöä vähemmän (2645). Yliopiston taloudessa vastaavaa 14 % alenemaa ei kuitenkaan ole tapahtunut, pääluottamusmiehet kommentoivat tiedotteessaan.

  Yt-neuvottelut pyritään käymään toukokuun puoliväliin mennessä.

  • Painetussa lehdessä sivu 9