2/15

 • pääsivu
 • sisällys
 •  
   

  Kysely tohtoreiden työttömyyskokemuksista

  Viime vuosi oli ennätysvuosi tohtoreiden määrässä uusia tohtoreita valmistui Suomessa yhteensä 1860. Yliopistojen rahoitusmalliin kytketty 1600 tohtorintutkinnon vuosittainen tavoite on nyt ylitetty useampana peräkkäisenä vuotena.

  Samaan aikaan tutkintojen määrällisen kasvun kanssa tohtoreiden työllistymisestä on tullut yhä epävarmempaa. Vaikka tohtoreiden suhteellinen työttömyys on edelleen alhaista, Työ- ja elinkeinoministeriön tilastojen mukaan vuoden 2014 joulukuussa oli jo 857 tohtoria työttömänä.

  Turun yliopiston aikuiskasvatustieteen Pro gradu -tutkimuksessa selvitetään kyselyn avulla työttömien tohtoreiden omia kokemuksia työttömyydestä. Tutkimuksen tarkoituksena on saada tietoa työttömien tohtoreiden kokemuksista ja näkemyksiä koulutuksesta, työttömyydestä, työurasta ja tulevaisuudesta.

  Kyselyyn toivotaan vastaajiksi viimeisen kolmen vuoden sisällä työttömänä olleita tohtoreita, joilla työttömyysjakso on kestänyt vähintään kolme kuukautta. Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti eikä yksittäisiä vastaajia pyritä tunnistamaan aineistosta. Vastauksista on merkittävän suuri apu tutkimukselle. Kysely on avoinna 6. huhtikuuta saakka.

  Lisätietoa tutkimuksesta ja linkki verkkokyselyyn löytyy osoitteesta http://users.utu.fi/mimakan.

  • Painetussa lehdessä sivu 23