• pääsivu
  • sisällys

  •  

     

    Jäsenpalvelut ja jäsenedut


    Tieteentekijöiden liitto tarjoaa jäsenilleen monipuolisia palveluita ja jäsenetuja. Liitto valvoo etujasi yhdessä jäsenyhdistysten, keskusjärjestö AKAVAn ja neuvottelujärjestö AKAVA-JS:n kanssa. Liiton toimistosta saat yksilöllistä ja henkilökohtaista palvelua.

    Liiton palvelut ovat turvanasi

    Tieteentekijöiden liitossa on 20 jäsenyhdistystä, 18 paikallista ja 2 valtakunnallista yhdistystä. Liitto valvoo yhdessä jäsenyhdistysten ja luottamusmiesten kanssa etujasi. Jos Sinulla on kysymyksiä tai ongelmia virka- tai työsuhteeseesi liittyen, ota ensisijaisesti yhteyttä luottamusmieheen. Luottamusmiesten yhteystiedot löytyvät liiton ja yhdistysten www-sivuilta.

    Lakimiehen neuvonta-apua

    Useimmissa asioissa luottamusmies tai liiton toimisto pystyvät jäsentä auttamaan. TTL on sopinut Asianajotoimisto Bützow-Nordia Oy:n kanssa yhteistyösopimuksen, joka mahdollistaa jäsenille maksuttoman puhelinneuvonnan. Liiton toimisto ohjaa tarvittaessa jäsenen soittamaan asianajotoimiston lakimiehelle.

    Vastuu- ja oikeusturvavakuutus

    Liitto on sopinut Pohjolan kanssa ammatillisen vastuu- ja oikeusturvavakuutuksen. Vakuutus korvaa palvelussuhteessa syntyneissä oikeus- ja erimielisyystapauksissa lakimiespalveluista ja oikeudenkäynnistä aiheutuvat kustannukset vuosittain tarkistettavaan euromäärään saakka.

    Apurahatutkijan eläkevakuutus

    Apurahatutkijalla ei ole eläkevakuutusta. Liiton jäsenenä olet oikeutettu Järjestöeläkevakuutustiliin Eläkevakuutustilillä voit ohjata eläkesäästösi esimerkiksi matalariskiselle korkotilille. Lisätietoa apurahatutkijan eläkevakuutuksesta saat liiton www-sivuilta.

    Muut vakuutukset

    Pohjolan kanssa tehdyn yhteistyösopimuksen mukaan saat liiton jäsenenä alennusta myös seuraavista vakuutuksista: henkivakuutus, superkotivakuutus, autovakuutus, matkavakuutus ja tapaturmavakuutus.

    Työttömyysturva

    Liiton jäsenet on vakuutettu työttömyysturvan osalta Opettajien työttömyyskassassa. Kassa maksaa ansioon suhteutettua päivärahaa työttömäksi joutuneelle jäsenelle, joka on maksanut jäsenmaksua vähintään 10 edellistä kuukautta ja ollut työssä vähintään 18 tuntia viikossa (tuntiopettajat 7 tuntia viikossa).

    TTL MasterCard

    Tieteentekijöiden liitto ja Nordea Rahoitus ovat yhdessä räätälöineet TTL MasterCardin, joka tarjoaa jäsenetujen lisäksi keskimäärin 30 päivää korotonta maksuaikaa ostoillesi sekä luottoa joustavaksi vararahastoksi valintasi mukaan 1000-5000 euroa. Lisätietoja saat kätevästi osoitteesta www. nordearahoitus.fi.

    Pankkisopimukset

    Jäsenenä sinulla on oikeus Nordean ja OKOpankin kanssa solmittujen pankkisopimusten perusteella lainatarjouksiin sekä palkankeskeyttämisluottoon työtaistelun aikana.

    Lehti ja kalenteri

    Jäsenenä saat Acatiimi-lehden, 10 numeroa vuodessa. Kaikki jäsenet saavat myös Tieteentekijöiden liiton AKAVA-kalenterin, joka postitetaan viimeistään marraskuun alussa jäsenille.

    Polttoainealennukset

    Jäsenkortillaan liiton jäsenet saavat Teboililta seuraavat alennukset polttoaineista: bensiini -1,7 snt/l, dieselöljy -1,7 snt/l ja Teboil-voiteluaineet -10 %. Tieteentekijöiden liiton jäsenenä voit hakea myös Esso Tiger Cardia , johon liitetään Tieteentekijöiden liiton jäsenalennus. Alennus on bensasta ja dieselpolttoaineesta 2,19 snt/l.

    Matkaedut

    Akavalaisten lomajärjestö A-lomat tarjoaa laadukkaita ja tuettuja lomia. Tarjonta sisältää mm. kuntoremontti- ja tsemppilomia sekä perhe- ja virkistyslomia. Lomatuen hakuohjeet ja -lomakkeen voit tilata suoraan A-lomista (09) 1502 484 tai (09) 1502 351 klo 9-12 tai luostarinen@a-lomat.fi. A-lomat vuokraa myös mökkejä ja on mukana INTERVAC kodinvaihtajissa.

    Viking Line myöntää alennuksia risteilyhinnoista. Mainitse matkaa varatessasi, että olet Tieteentekijöiden liiton jäsen ja haluat AKAVA-alennuksen.

    Suomen Matkatoimisto myöntää alennuksia Etumatkojen, Aurinkomatkojen ja Finnmatkojen matkoista. Lähimmästä SMT:n matkatoimistosta saat voimassa olevat AKAVA-tarjoukset.

    Myös Suomen Retkeilymajajärjestö antaa alennuksen kotimaan hostelleihin ja kansainvälisen hostellikortin jäsenhintaan. Scandic-, Cumulus-, Rantasipi ja Ramada-hotelleista saat AKAVA-alennuksia.

     

    Eeva Rantala
    asiamies, Tieteentekijöiden liitto

    Liittovakuutus - vapaa-ajan tapaturma ja matkustajavakuutus

    Tieteentekijöiden liitto on ottanut kaikille jäsenilleen Pohjolasta vapaa-ajan tapaturma- ja matkustajavakuutuksen. Tapaturmavakuutus antaa vakuutusturvaa hoitokulujen, pysyvän haitan ja kuoleman varalta. Vakuutus on voimassa alle 65 vuotiaille jäsenille työajan ja työmatkojen ulkopuolella sattuvien tapaturmien varalta kaikkialla maailmassa. Jäsenillä, joilla ei ole työsuhdetta ja jotka eivät ansiotarkoituksessa harjoita yritystoimintaa, vakuutus on voimassa kokopäiväisesti (esim. apurahatutkijat).

    Liiton jäsenilleen ottama matkustajavakuutus antaa turvaa matkasairauden ja -tapaturman aiheuttamien hoitokulujen varalta. Vakuutettuina ovat alle 65 vuotiaat jäsenet ja jäsenen mukana matkustavat alle 15-vuotiaat perheenjäsenet. Matkustajavakuutus on voimassa alle kolmen kuukauden pituisilla vapaa-ajan matkoilla. Henkilöillä, joilla ei ole työsuhdetta ja jotka eivät ansiotarkoituksessa harjoita yritystoimintaa, vakuutus on matkoilla voimassa kokopäiväisesti (esim. apurahatutkijat). Suomessa matkustajavakuutus on voimassa

    vapaa-ajan matkoilla, jotka tehdään linnuntietä mitattuna vähintään 50 kilometrin etäisyydelle vakuutetun asunnosta, työ- tai opiskelupaikasta tai vapaa-ajan asunnosta ja jotka eivät ole näiden paikkojen välisiä matkoja. Vakuutus ei sisällä matkatavaravakuutusta.

    Jäsenille on postitettu Eurooppalaisen vakuutuskortti.

     

    (painetun lehden s. 22-23)