• pääsivu
  • sisällys
  • Suvisuunnitelmissa tutkimusta, kirjoittamista, lomailua

    Tutkijoiden ja yliopisto-opettajien suvi ei ole pelkkää lomailua. Kesäpäiviä kuluu tutkimuksen, raporttien kirjoittamisen ja tieteellisten konferenssien parissa, mutta aikaa jää toki akkujen lataamiseenkin. Acatiimi-lehti tenttasi kesäsuunnitelmia muutamilta eri yliopistojen ja tieteenalojen edustajilta.

     

    Anu Wulff
    Suunnittelija
    Kuopion yliopisto


    - Kesäkuun alussa olen mukana käynnistämässä uutta koko kesän kestävää kenttäkoetta, missä tutkimme UV-säteilyn ja seleenin vaikutuksia mansikkaan ja ohraan.

    - Kesäkuun puolessa välissä pääsen elämäni ensimmäistä kertaa Eestiin, Tartoon, jonne teemme tutustumismatkan Kuopion yliopiston oppimiskeskuksen väen kanssa.

    - Kesäkuun lopulla Savonlinnassa parin päivän tutkijaseminaari Itä-Suomen virtuaaliyliopisto -hankkeen tiimoilta ja Tampereella virtuaaliyliopistotoimintaan yleisesti liittyvää workshopia muutama päivä.

    - Pidän pitkän kesäloman eli 5-6 viikkoa heinäkuun alusta lähtien, tämä mahdollistuu vaihtamalla lomarahoja vapaaksi.

    - Loma alkaa kahden viikon turneella Hollantiin, perheeni (8 ja 12 v pojat + aviomies) kanssa pidämme huolta toisen perheen kodista Haagissa, samalla tarjoutuu mahdollisuus matkustella keskisessä Euroopassa.

    -loppuloman ohjelmaan kuuluu mökkeilyä Savossa ja seilailua Saimaalla; saunomista, uimista ja romaanien lukemista. Toivelistalla on myös yhden tieteellisen käsikirjoituksen viimeistely.

    - Ja elokuussa pirteänä uusin voimin takaisin töihin!

     

    Satu Lähteenmäki
    professori
    Turun kauppakorkeakoulu

    - Kesä - taas tänäkin vuonna, kaikista itselle ja perheelle tehdyistä hurskaista lupauksista huolimatta - kuluu pitkälle heinäkuuhun konferensseissa juosten IIRA ja EGOS. Sitä ennen tietenkin alustuskalvoja väsätessä, papereiden review'tä tehdessä ja syksyn konferensseihin NES ja IAREP papereita viimeistellessä eli kirjoitus- ja tutkimustyön merkeissä se kaunein osa suvea.

    - Se toivottavasti lämpimin osa kesää eli jonnekin elokuun puoleenväliin asti kumminkin kuluu Saaristomerellä ja Ruotsin rannikolla perheen kanssa veneillessä totaalia työstä ja kodin kiireistä irtautumista 4 viikon ajan tavoitellen ja siten akkuja talvea varten lataillen.

    - Antaa nurmikon kasvaa, ellei kotimies sitä leikkaa!

     

    Berit Peltonen
    lehtori
    Helsingin
    kauppakorkeakoulu

    - Loma on minulle yhtä kuin oleskelua ulkomailla, siis viikko Kreetalla heti kesän alussa.

    - Juhannus Villa Johannassa kaikkine perinteineen on kesän ehdoton kohokohta. Sen jälkeen alankin jo surra kesän loppumista. Lohdutukseksi odotan joulumatkaa etelään.

    - Kesä kuluu muilta osin tutkimuksen parissa, kuitenkin niin, että mökkiviikonloppuja tulee väliin ja että ne voivat säästä riippuen venyä suuntaan jos toiseen.

    - Elokuussa osallistun kahteen konferenssiin: LSP Vaasassa ja Eurocall 2001 Nijmegenissä, joissa molemmissa esittelen moniviestinvälitteistä kurssiani, jota pidän yhdessä Vaasa yliopiston lehtorin Raija Berglundin kanssa.

    - Sattuneesta syystä ystäväpiiri täyttää pyöreitä ja niinpä kesään kuuluu myös muutamat kekkerit.

     

    Matti Kotiranta
    assistentti
    Helsingin yliopisto

    - Lomaillen

    - Ongella

    - Kesän musiikki- ja kulttuuritapahtumissa

     

     

    Jyrki Jyrkiäinen
    lehtori
    Tampereen yliopisto

    Suvisuunnitelmia:

    - kesäopetusta Joensuussa ja Kuopiossa (samalla perhematkailua)

    - kesätenttien korjailua (7 eri tenttiä)

    - gradujen käsikirjoitusten lueskelua (luvattu kolmelle opiskelijalle)

    - julkaisuluettelon ajantasaistaminen yliopiston julkaisurekisteriin

    - kotisivun päivitys (siirtyi viime kesältä)

    - lehtikompostin teoriaan perehtymistä keinussa (kotitalousopettajasisaren lähettämän aineiston lähilukua)

    - Savonlinnan oopperajuhlat

    - perhematkailua Turkkiin

    - metsämarjailua

    - Akatemiaprojektin datan sisäänkirjoitusta Exceliin

    - luentoihin kerätyn uuden aineiston siirtelyä omiin pinoihin

    - Juha Watt Vainion "Juhannustanssien" soitto kerran kovaa

     

     

    Marjukka Anttila
    professori
    EELA

    Suurin osa kesästäni kuluu työn parissa. Kesäisin työnkuva poikkeaa siinä suhteessa, että varsinaista opetustyötä ei yliopiston puolella järjestetä. Tutkimusyksikkööni tulee kuitenkin kaksi opiskelijaa kesäharjoittelijoiksi, joille työn ohessa opetetaan patologisanatomisen diagnostiikan perusteita.

    Muuten kesällä töihini kuuluu diagnostisen tutkimustoiminnan lisäksi, tieteellistä tutkimustyötä ja julkaisun kirjoittamista, apuraha-anomuksen väsäämistä sekä normaalit yksikön pyörittämiseen liittyvät rutiinit. Kesäaika on meillä hyvin kiireistä, koska diagnostista materiaalia tulee paljon, mutta osa henkilökunnasta on koko ajan lomalla.

    Lomaa vietän kolme viikkoa. Loma-ohjelmaan kuuluu patikointia Suomen kansallispuistoissa, Porin Jazz sekä vinttikoirien maastojuoksukilpailut, johon osallistun kolmen basenjin kanssa.

     

     

    Joel Kuortti
    professori (mvs)
    Tampereen yliopisto

    Tämä kesä on toivottavasti rauhallinen. Työn puolesta odotettavissa on kolmen teoksen loppuunsaattaminen ja muutama graduohjattava. Syksyä on myös suunniteltava.

    Lasten kanssa on ollut puhetta jalkapallon pelaamisesta ja matkustelusta Suomessa. Toivottavasti on telttailuilmoja ettei mene ihan seikkailuksi.

    Ja toivottavasti aikaa löytyy myös runoille. Siinä olisi kesää kerrakseen.

     

    LIITTOJEN TOIMISTOJEN KESÄAUKIOLOT

    Professoriliiton ja Tieteentekijöiden liiton toimistotovat avoinna koko kesän.

    Yliopistonlehtorien liiton toimisto on suljettu

    25.6.-4.8.2001.

    (Kiireellisissä tapauksissa voi ottaa yhteyttä puheenjohtaja Vesa Kulmalaan puh. 0400-824 886 tai s-postilla veskul@netti.fi)

    Acatiimi-lehti ilmestyy seuraavan kerran syyskuussa.

    Aurinkoista ja virkistävää kesää!

     

    (painetun lehden sivuilla 8-10)