• pääsivu
  • sisällys
  •  

    Tieteentekijöiden liiton - www.tieteentekijoidenliitto.fi - uusi pääsivu.

     

    Tieteentekijöiden liiton
    www-sivusto uudistuu


    Tieteentekijöiden liiton uusi www-palvelu on avattu osoitteessa http://www.tieteentekijoidenliitto.fi. Www-sivuston ulkoasu, sivurakenne ja tekniset ratkaisut on uudistettu yhteistyössä verkkoasiantuntijayrityksen kanssa. Uudistustyössä on pyritty luomaan sivusto, joka olisi mahdollisimman selkeä ja käyttäjäystävällinen sekä liiton jäsenkunnalle että muille kiinnostuneille.

    Acatiimi-lehden lukijatutkimukseen vastanneet Tieteentekijöiden liiton jäsenet toivoivat, että liiton toiminnasta ja jäsenpalveluista tiedotetaan tulevaisuudessa yhä enemmän verkon kautta. Tällä hetkellä muun muassa liiton kaikki tiedotteet, ohjeet ja oppaat ovat luettavissa verkossa. Uusien nettisivujen keskustelufoorumissa vierailijoille tarjotaan mahdollisuus ottaa kantaa esimerkiksi ajankohtaisiin ay-kysymyksiin tai yliopistoaiheisiin. Keskustelufoorumi on auki kaikille kävijöille.

    Tieteentekijöiden liiton www-sivuston sisältö on kasvanut viime vuosien aikana ja tästä syystä sivujen käyttöä haluttiin helpottaa. Uusille sivuille onkin nyt lisätty hakutoiminto, jonka avulla tiedot löytyvät entistä helpommin. Kansainvälisille jäsenille ja ruotsinkieliselle jäsenkunnalle tarjotaan perustietoa liitosta ja liiton toiminnasta sekä englanniksi että ruotsiksi.

    Kotisivujen rakenne

    Yleistä liitosta -osioon on koottu perustietoa liitosta ja liiton tavoitteista sekä yleistä tietoa liiton toiminnasta. Myös liittokokouksessa hyväksytty toimintakertomus ja toimintasuunnitelma ovat luettavissa tässä ensimmäisessä osiossa.

    Yhteystiedot -otsikon alla esitellään liiton henkilökunnan, jäsenyhdistysten sekä luottamusmiesten yhteystiedot. Hallituksen ja työryhmien kokoonpanot löytyvät myös tästä osiosta.

    Jäsenpalvelut tarjoavat hyödyllistä tietoa liiton jäseneduista ja työttömyysturvasta sekä uusille että hieman kokeneemmillekin jäsenille. Kohdassa kerrotaan opiskelijajäsenyydestä, liittymisestä Tieteentekijöiden liiton jäseneksi sekä siitä, minkä akavalaisten liittojen kanssa TTL on solminut sopimuksen kaksoisjärjestäytymisestä. Jäsenpalvelut -kohdasta voi myös tulostaa liiton jäsenlomakkeen sekä valtakirjalomakkeen jäsenmaksun perimistä varten.

    Ajankohtaista -linkin kautta päästään muun muassa liiton viimeisimpiin kannanottoihin ja tiedotteisiin. Tapahtumakalenteriin kannattaa tutustua, jos kaipaa tietoa tulevista seminaareista, tiedotustilaisuuksista ja liittokokouksista. Neuvottelutilanne tarjoaa nimensä mukaisesti tietoa muun muassa ajankohtaisista ves-neuvotteluista.

    Palkkaus -osio on tarkoitettu niille, jotka tarvitsevat tietoa palvelussuhteista tai palkoista. Muun muassa yliopistosektorin tarkentavat virka- ja työehtosopimukset, valtion palkkataulukot ja matkustussäännöt ovat luettavissa tässä kohdassa.

    Julkaisut ja ohjeet otsikon alla kävijöille annetaan mahdollisuus tutustua Tieteentekijöiden liiton julkaisemiin oppaisiin ja ohjeisiin. Opuksia löytyy muun muassa apurahatutkijoille, kirjasto- ja opetushenkilöstölle.

    Linkki -kokoelmaan on koottu www-osoitteita, jotka liittyvät muun muassa AKAVA-yhteisöön, yliopistosektoriin, työelämään, valtiohallintoon ja kansainväliseen toimintaan. Linkkikokoelma pyritään jatkuvasti täydentämään ja päivittämään, joten otamme mielellämme vastaan vinkkejä hyödyllisistä linkeistä.

    Martina Lánden
    martina.landen@tieteentekijoidenliitto.fi

     

    (painetun lehden sivuilla 37-38)