• pääsivu
 • sisällys
 • Erkki Lähderanta esitteli itsensä ennen puheenjohtajan vaalia.

  Ääntenlaskijoilla Ritva Tuunila, Heikki Jokinen ja Hannu Ahlsted riitti tarkkaa hommaa puheenjohtaja- ja varapuheenjohtajavaalien yhteydessä.

  Jyväskylän yliopiston tieteentekijät ry:n edustajat Jukka Särkkä, Jaana Kemppainen ja Kirsi Kallio ovat jo täyttäneet äänestyslippunsa.

  Tulosten selvittyä varapuheenjohtajat ja puheenjohtaja kukitettiin: Sirkku Manninen (vas.), Björn Fant ja Stina Immonen.

  Lopuksi kiiteltiin varapuheenjohtajan tehtävät jättäviä. Björn Fant kättelee Tellervo Ketoa ja liiton taloudenhoitaja Tarja Aho halaa Joel Kuorttia.

  Tieteentekijöiden liiton syysliittokokous 11.12.1999

  Björn Fant jatkaa puheenjohtajana

  Dosentti Björn Fant jatkaa Tieteentekijöiden liiton johdossa myös vuonna 2000. Liiton syysliittokokous oli koolla lauantaina 11. joulukuuta Helsingissä.

  Puheenjohtaja Björn Fant avasi Tieteentekijöiden liiton syysliittokokouksen. Fant käsitteli puheenvuorossaan liiton ajankohtaisia aiheita, mm. valmistautumista neuvottelukierrokseen.

  - Taisteluhenkeä pitää viritellä, koska yliopistojen palkkakehitys ei ole ollut meille edullinen. Vaadimme asiaan korjausta, Fant vakuutti.

  Hän esitteli kalvoilla, kuinka valtio on jäänyt jälkeen palkkakehityksessä.

  - Tilastot osoittavat, että valtiolla ovat eniten jäljessä yliopistojen asiantuntijat. Koska BKT:n kasvu on ollut suotuisaa, katson, että myös valtiolla olisi varaa palkita koulutettu väkensä.

  Myös toiminnanjohtaja Klaus Sundbäck esitti omassa katsauksessaan huolen yliopistosektorin asemasta liittokierroksella.

  - Mitään lupauksia palkankorotusten budjetoinnista ei ole annettu. Pelkään, että ratkaisusta tulee pitkälti samantapainen kuin edellisellä liittokierroksella.

  - Liitoilla pitää olla uskottava työtaisteluvalmius neuvottelijoiden tueksi, Sundbäck muistutti. Muina liiton lähiaikojen ajankohtaisina asioina hän piti mm. yliopistojen perusrahoitukseen vaikuttamista, palkkausjärjestelmän kehittämistä sekä määräaikaisten problematiikkaa.

  Kaksi ehdokasta puheenjohtajaksi

  Liiton vuoden 2000 toimintasuunnitelma hyväksyttiin ilman muutoksia. Sen jälkeen päästiin puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien valintaan.

  Liiton puheenjohtajan paikalle oli kaksi ehdokasta: vuoden 1999 liittoa johtanut dosentti Björn Fant Helsingin yliopistosta sekä dosentti Erkki Lähderanta Turun yliopistosta.

  Ehdokkaat esittelivät lyhyesti itsensä ja toivat esille keskeisiä saavutuksiaan liiton toiminnassa. Puheenjohtajasta äänestettiin suljetuilla lipuilla ja tulokseksi saatiin: Fant 67 ääntä ja Lähderanta 33 ääntä. Näin Fant jatkaa liiton johdossa myös vuonna 2000.

  Kaksi naista varapuheenjohtajiksi

  Varapuheenjohtajiksi oli kolme kandidaattia: tekniikan tohtori Stina Immonen Teknillisestä korkeakoulusta, filosofian tohtori Erkki Lähderanta ja filosofian tohtori Sirkku Manninen Oulun yliopistosta.

  Vaalin ja ääntenlaskun jälkeen selvisi, että liiton varapuheenjohtajiksi tuli ensimmäistä kertaa kaksi naista Sirkku Manninen ja Stina Immonen.

  Puheenjohtajistoratkaisun jälkeen päätettiin hallituksen kokoonpanosta vuodelle 2000.

  Liittokokouspäivän päätteeksi kukitettiin varapuheenjohtajan tehtävät jättävät Tellervo Keto ja Joel Kuortti.